1asig.ro
1asig.ro

71% dintre expertii globali in securitatea cyber sunt ingrijorati de atacurile ransomware in contextul pandemiei COVID-19

5 min. / 1.540 cuvinte
Un studiu recent realizat de CrowdStrike evidentiaza raspandirea continua a atacurilor de tip ransomware si, de asemenea, subliniaza necesitatea de a accelera transformarea digitala si de securitate cibernetica. Studiul "2020 CrowdStrike Global Security Attitude Survey" noteaza, printre altele, ca, in ultimul an, 56% dintre organizatii au raportat un atac de tip ransomware.

"Pandemia COVID-19 a catalizat ingrijorari din ce in ce mai mari cu privire la atacurile ransomware, multe organizatii optand pentru plata rascumpararii. Se face trecerea de la intrebarea daca o organizatie va experimenta un atac tip ransom, la o chestiune despre momentul in care o organizatie va plati inevitabil rascumpararea", arata studiul realizat de CrowdStrike.

Cele mai importante concluzii ale studiului "2020 CrowdStrike Global Security Attitude Survey":
  • Din randul celor afectati de un atac ransomware, 27% au ales sa plateasca rascumpararea, ceea ce presupune, in medie, costuri de 1,1 milioane de dolari pentru o organizatie.
  • Ingrijorarea cu privire la atacurile ransomware continua sa creasca: 54% in 2020, comparativ cu 42% in 2019 si 46% in 2018.
  • 71% dintre expertii globali in securitatea cibernetica sunt ingrijorati de atacurile ransomware in contextul pandemiei COVID-19.
  • Regiunea APAC are de suferit cel mai mult atunci cand vine vorba de a achita rascumpararea, cu cea mai mare plata medie de 1,18 milioane de dolari, urmata de EMEA cu 1,06 milioane de dolari si SUA cu 0,99 milioane de dolari.
  • 89% se tem ca tensiunile internationale in crestere vor duce, probabil, la o crestere considerabila a amenintarilor cibernetice la adresa organizatiilor.
  • 61% dintre organizatiile pe care le reprezinta participantii la acest studiu au investit, in ultimii 3 ani, peste 1 milion de dolari in transformarea digitala.
  • 90% dintre organizatiile pe care le reprezinta participantii la acest studiu au investit cel putin 100.000 de dolari pentru a se adapta la pandemia COVID-19.
  • 66% dintre respondenti spun ca si-au modernizat instrumentele de securitate si/sau au sporit implementarea tehnologiilor cloud, in conditiile in care s-a trecut la munca de la distanta.
  • 78% dintre respondenti spun ca, pentru urmatoarele 12 luni, au o perspectiva mai pozitiva asupra strategiei si a arhitecturii globale de securitate a organizatiei pe care o reprezinta.
"Anul acesta a fost o provocare deosebita pentru organizatiile de toate dimensiunile din intreaga lume, atat in ceea ce priveste proliferarea ransomware, cat si tensiunile crescande care reprezinta o amenintare masiva pentru regiunile din intreaga lume. Acum, mai mult ca oricand, organizatiile gasesc modalitati de a realiza rapid transformarea digitala, pentru a duce securitatea in cloud, pentru a tine pasul cu amenintarile moderne si pentru a-si asigura operatiunile de munca de oriunde", spune Michael SENTONAS - Chief Technology Officer, CrowdStrike.

Studiul CrowdStrike este disponibil AICI.

1.594 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO