1asig.ro
1asig.ro

17 morti si pagube de 16 milioane de dolari doar in agricultura, in urma taifunului Kammuri care a spulberat Filipine

5 min. / 1.540 cuvinte
Cel mai nou bilant realizat de autoritatile din Filipine arata ca, in urma taifunului Kammari, cel putin 17 persoane si-au pierdut viata, informeaza Japan Times. Taifunul, care a adus rafale de vant cu viteze de pana la 200 km/h, dar si inundatii si alunecari de teren, a distrus zeci de case si a dus la evacuarea a 500.000 de persoane. Totodata, a provocat numai in agricultura pagube de 16 milioane de dolari.

PROMO


Citate de presa internationala, autoritatile locale arata ca, in dimineata zilei de miercuri, 12 drumuri si 3 poduri erau in continuare inchise. Inchis a fost, pentru 12 ore, si aeroportul Ninoy Aquino, din Manila, cel putin 500 de zboruri fiind anulate in cursul zilei de marti. La randul sau, traficul maritim a fost suspendat in mai multe zone, arata cel mai recent raport al autoritatilor locale.

Decesele au fost raportate in regiunile Bicol si Luzon, precum si in provinciile Batangas, Oriental Mindoro, Quezon, Marinduque si Ormoc City, mai arata Japan Times, citand autoritatile locale. Oamenii au murit electrocutati, tintuiti la pamant de copaci prabusiti sau dupa ce au suferit un infarct. De asemenea, doua persoane au fost date disparute din localitatile Isabela si Capiz.

Autoritatile evalueaza constant impactul taifunului. Intre timp, meteorologii locali anunta ca se asteapta ca ploile torentiale sa afecteze Filipine si pe parcursul zilei de miercuri. Reprezentantii PAGASA (Philippine Atmospheric Geophysical and Astronomical Services Administration) au confirmat ca avertizarile de ciclon tropical au fost ridicate, in conditiile in care Kammari lasa in urma Filipine.

Kammuri a dat peste cap si planurile celei de-a 30-a editii a SEA (South East Asian) Games, competitie ce are loc in Filipine in perioada 30 noiembrie - 11 decembrie si a adus la start aproximativ 8.750 de atleti. Astfel, organizatorii competitiei au fost nevoiti sa anuleze jumatate din evenimentele programate pentru marti. Miercuri, competitia si-a reluat cursul, fiind organizate si evenimentele amanate.

Potrivit presei internationale, Kammuri este cea de-a 20-a furtuna severa care a lovit Filipine anul acesta. In medie, Filipine este afectata anual de 20 de cicloane. Super-taifunul Haiyan, care a spulberat Filipine in 2013, este cel mai mortal ciclon inregistrat vreodata in istoria tarii, dupa ce a provocat moartea a peste 6.300 de persoane, disparitia altor cel putin 1.000, dar si pierderi economice semnificative.

536 accesari