11 institutii financiare au semnat acordul pentru consolidarea mediului de afaceri romanesc - Asigurari -...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Asigurari 
 Stiri externe 
 Piete financiare 
 Republica Moldova 1 EUR = 4.7352 RON
1 USD = 4.2979 RON


RFI

Asigurari

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

11 institutii financiare au semnat acordul pentru consolidarea mediului de afaceri romanesc


11 institutii reprezentative ale industriei financiare din Romania, printre care UNSAR si UNSICAR, au semnat Acordul de Colaborare pentru crearea Platformei Financiare, proiect mobilizator ce urmareste promovarea, in cooperare cu institutiile interesate, a principiilor dezvoltarii economice durabile si ale progresului social.

Proiectul de structurare a platformei program de colaborare in Romania pe zona financiara sub denumirea Platforma Financiara este o constructie non juridica, bazata pe sinergie si solidaritate, care permite intensificarea comunicarii si a colaborarii intre reprezentantii pietei financiare din Romania pentru imbunatatirea stabilitatii mediului economic si financiar. Astfel, se doreste consolidarea mediului de afaceri romanesc prin imbunatatirea mai multor aspecte, printre care transparenta si predictibilitatea, elemente cheie ce stau la baza deciziilor strategice ale potentialilor investitori, se precizeaza intr-un comunicat comun.

Industria financiara din Romania propune incheierea unui acord cu autoritatile, de tipul "gentlemen's agreement" privind asigurarea predictibilitatii legislative pentru urmatorii 10 ani. Prin intermediul acestuia, se recomanda asigurarea de consultari periodice cu industria financiara, evaluarea riscurilor initiativelor legislative propuse prin intermediul studiilor de impact si asigurarea unui dialog deschis intre Guvern, antreprenori, institutii financiare sub forma unor intalniri de tip workshop, panel de discutie pentru a evalua impactul potential al modificarilor legislative.

Semnatarii Acordului de Colaborare sunt:
 • Asociatia Romana a Bancilor,
 • Asociatia Administratorilor de Fonduri din Romania,
 • Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania,
 • Asociatia Brokerilor,
 • Asociatia de Plati Electronice din Romania,
 • Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania,
 • Asociatia Romana a Brokerilor de Credite,
 • Asociatia Societatilor Financiare din Romania-ALB,
 • Bursa de Valori Bucuresti,
 • Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania,
 • Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania.
Prin intermediul Platformei Financiare se stabileste modul in care membrii acesteia in baza principiilor comune, precum dezvoltarea intermedierii financiare, prosperitatea economica, reputatia, libera concurenta, stabilitatea, transparenta, inovatia si educatia financiara vor colabora pentru realizarea obiectivelor comune.

Acordul de Colaborare are ca obiective conlucrarea in vederea dezvoltarii si consolidarii sectorului financiar ca parte a unei piete performante, stabile si eficiente. Astfel, se doreste imbunatatirea mediului de afaceri din Romania si perfectionarea mecanismelor economice din sfera activitatilor comune, dar si colaborarea intre institutii prin facilitarea dialogului deschis si promovarea unor politici comune. Totodata, Acordul urmareste respectarea legalitatii, eticii profesionale, precum si a normelor privind concurenta in activitatea economica si in relatiile dintre parti. Pe parcursul colaborarii nu se vor discuta aspecte care sa contravina prevederilor Legii Concurentei, fiind avuta in vedere stimularea concurentei si a unui mediu concurential adecvat.

"In practica vom asista la reprezentarea, sustinerea intereselor legitime ale membrilor in relatia cu institutiile si autoritatile publice si cu alte persoane juridice si fizice, in raport cu obiectul si scopul de activitate ale membrilor, precum si promovarea unei imagini favorabile a membrilor si a domeniilor de interes pe plan national si international", se arata in comunicat.

Semnatarii Acordului urmaresc realizarea unui dialog permanent cu autoritatile si institutiile statului, precum si cu orice terti pe probleme de interes economic general, inclusiv prin formularea de propuneri asupra proiectelor de acte normative specifice si participarea la dezbaterile pe marginea acestora in domeniile de interes.

Prin acest Acord, institutiile partenere pot organiza programe comune, in baza unor acorduri separate, in domeniile pe care le reprezinta. Acordul a fost incheiat pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire a valabilitatii cu acordul partenerilor.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (11 institutii financiare au semnat acordul pentru consolidarea mediului de afaceri romanesc).

Noutati 1asig.ro
» TOP: Cat au subscris cei mai mari jucatori pe piata asigurarilor de sanatate?
» UPDATE: SAFETY Broker a decis sa readere la UNSICAR
» CONSULTANT AA si PRBAR Academy se implica in schimburile internationale de experienta pentru intermediarii in asigurari
» Ne pregatim pentru editia a VII-a a campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte"!
» Leonardo BADEA (ASF): Ne gandim sa dam caracter obligatoriu decontarii directe pentru asigurarea RCA
» Numarul locuintelor asigurate ramane stabil la peste 1,7 milioane
» Buget de 9,5 milioane de lei pentru asigurari de sanatate dedicate angajatilor TRANSGAZ
» Asiguratorii RCA, facturati mai mult pentru inchirierea masinilor
» Profitabilitatea pietei de asigurari s-a redus in primele sase luni din 2019
» Cat au platit asiguratii RCA pentru clauza de Decontare Directa in S1 2019
Share |


Autor: Andreea RADU | Publicat pe 11.09.2019 | 256 vizualizari


TOP Stiri


Comenteaza acest articol
0 comentarii

DISCLAIMER: Dupa trimiterea comentariului, acesta va fi aprobat de un moderator. Vor fi publicate doar comentariile pertinente, la obiect, legate de continutul prezentat in material. Nu vor fi publicate comentariile care includ cuvinte obscene, atacuri la persoane/ institutii, atacuri si jigniri aduse autorului materialului, injurii aduse celorlalti cititori care au postat un comentariu, anunturi publicitare. Ne rezervam dreptul de a edita sau de a elimina complet orice comentariu care nu corespunde acestor principii. Site-ul 1asig.ro si Media XPRIMM nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:


ArhivaPAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM