1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

10 milioane de lei pentru asigurarea personalului MApN

Ministerul Apararii Nationale (MapN) - Unitatea Militara 01020 organizeaza o licitatie deschisa in vederea achizitiei de servicii de asigurare de viata pe teritoriul national si international, contra accidentelor si de sanatate pentru personalul MApN, pe o perioada de 24 de luni.

Valoarea estimata a contractului este de 10,22 milioane de lei, potrivit anuntului publicat de ANRE pe SICAP.

"Asigurarea facultativa de persoane pentru personalul din Ministerul Apararii Nationale trebuie sa acopere riscul de accident corporal/boala care afecteaza starea de sanatate a asiguratului, cu consecinte din cele mai diverse, care pot evolua pana la invaliditatea partiala/totala sau deces al asiguratului, produse prin: accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente (imbolnavire, impuscare, iradiere, stop cardio-respirator, accident vascular, etc), intervenite in timpul si din cauza unor misiuni operative, informative, pirotehnice, antiteroriste, de telecomunicatii speciale, de protectie a demnitarilor sau a corespondentei, procesului de pregatire pentru lupta, indeplinirii sarcinilor pe timpul serviciului, pe teritoriul national si in strainatate", se precizeaza in Caietul de Sarcini.

Cuantumurile indemnizatiilor cuvenite pentru cazurile de producere a riscurilor asigurate, prevazute de legislatia in vigoare, sunt urmatoarele:



"Termenul maxim de aprobare a dosarului este de 30 de zile lucratoare de la data depunerii tuturor documentelor doveditoare cu privire la cererea de despagubire. Plata despagubirii se va efectua in maxim 30 de zile de la data aprobarii dosarului de dauna in numerar sau in contul specificat in cererea de despagubire", se mai spune in documentul citat.

Politele de asigurare vor fi emise pentru fiecare persoana in parte in functie de perioada de timp pentru care se solicita asigurarea sau colectiv atunci cand este necesar sa fie asigurate mai mult de 2 persoane. Pretul unitar al acordului cadru va fi exprimat in lei/zi de asigurare.

Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 16 mai 2019, ora 15:00, cand vor fi deschise ofertele.

La nivel national, primele brute subscrise de catre societatile de asigurari pentru activitatea de asigurari de viata au inregistrat o crestere cu 4,3% in anul 2018 comparativ cu anul precedent, pana la aproximativ 2,1 miliarde de lei (450,1 mil. EUR).

De asemenea, s-a mentinut si in anul 2018 un grad mare de concentrare, astfel ca primele 2 societati din punct de vedere al volumului primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurari de viata detin o cota de piata cumulata in valoare de 54%. De asemenea, 10 societati au detinut o pondere de 97% din volumul total al primelor subscrise pe acest segment.

In anul 2018, ponderea activitatii de asigurari de viata din perspectiva volumului de prime brute subscrise s-a mentinut la nivelul de 21% (ca si in 2017).